Sardínie - Rocca Doria

Vždycky když vyjedu v pauze mezi semestry někam na jih, dorazí k nám konečně ta pravá zima. Abychom si letos ještě vůbec zalyžovali, musel jsem tuto taktiku zkusit i letos. Nyní po návratu se však rozpačitě koukám z okna. Asi tento mrazíkovský trik přestal fungovat. Výlet na jih i tak stál za to!

Nízká cena letenek byla určující faktor při výběru destinace pro skalní rozlezení. Dobrý zdroj inspirace a praktických informací byl článek Sardinky v zimě.

Oblast Rocca Doria mi připadá jako kompaktní verze Siurany. Přehrada v údolí, blízká vesnička s kamennými domy. Je tu však jen jeden skalní útes. Má pestrý charakter cest, převažují mírně převislé, 30m dlouhé s obtížností okolo 7b. Při standardní kadenci můžete lézt každý den nové cesty cca 14 dní. Lézt se dalo i během mírného deště.

Výhodou je zde velký klid. Ostatní lezce a ferratisty jsme potkali prakticky jen o víkendu. Z vesnice jezdí jeden až dva autobusy denně. Silniční provoz v okolí je minimální. Sardínie je nádherný ostrov, při téhle ceně letenek neváhejte!

Ne zcela úmyslně jsem doma nechal většinu objektivů, proto vám nabízím pouze pohledy skrz rybí oko. Díky všem zúčastněným!